Zamieszczone przez Biszczu
[O2] Pierwszy przegląd w ASO - plusy i minusy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez BiszczuW zestawie rozrządu pasek jest np. Dayco, który jest gorszy od Gatesa czy choćby Boscha"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuZamieszczone przez golibrodaA tak zastanawiam się jaki zysk jest z filtru węglowego w stosunku do zwykłego papierowego ?
Komentarz
-
-
A podpowie ktoś jaki klucz do korka w misce olejowej ?
I czy reset serwisu poprzez Maxidot to dokładnie samo co przez kabelek ?
[ Dodano: Czw 05 Kwi, 12 18:37 ]
Przegląd zrobiony, udało się
No to odpowiem sobie sam:
Klucz do korka wlewu to nr 18 (ciekawostka Skodowska) :roll:
I znów pytania:
1. Oczywiście olej zlałem po rozgrzaniu silnika. Jednak nie mogłem odkręcić filtra oleju. Albo był tak mocno przykręcony przez fabrykę (pierwsza wymiana) albo silnik musiał ostygnąć aby się gwint rozprężył. U Was też tak było z pierwszym odkręceniem filtra ?
2. Czy wymienia się podkładkę pod korkiem spustu oleju ? U mnie ta podkładka jest pomiędzy łbem a gwintem i mam wrażenie, że nie da się jej zdjąć i wymienić na nową. Podkładka którą dostałem była zresztą za duża na tą śrubę.
3. Ile powinno wejść oleju, Mnie wyszło, że ok 3,5 litra
4. Czy podczas wymiany filtra kabinowego trzeba poluzować schowek ? Bo mam wrażenie, że łatwiej było tą gąbkę (na dwie plastikowe śruby) łatwiej zdjąć niż założyć.
Dopiero po poluzowaniu śrub z przody schowka udało się ją jakoś upchnąć na te okrągłe wywiewy.
5. Dlaczego kasowanie przeglądu nie chodzi przez SRI Reset tylko trzeba zrobić to przez instruments itd ? Czym się różni standardowy reset od UDS Instrument Cluster SRI Reset ? Nie za bardzo rozumiem te opisy angielskie
Podsumowując:
Robota spoko .... osłona silnika, filtr powietrza, kabinowy poszły gładko - natomiast z filtrem oleju trochę się naszarpałem.
[ Dodano: Wto 10 Kwi, 12 17:33 ]
Zna ktoś odpowiedzi na moje pytania ?
Komentarz
-
Komentarz